Archieven

Acties bij een datalek

Wat gaat er mis als ik als organisatie niet snel handel bij een datalek?  Hoe zorg ik dat mijn organisatie snel kan handelen bij een datalek?  Mijn organisatie heeft een datalek. Hoe krijg ik overzicht op de situatie? Hoe kan ik als organisatie de schadelijke gevolgen van een datalek beperken?  Wat kan ik als organisatie… Lees meer »

Categorie:

Datalek – ransomware – schadevergoeding

Ransomware | Mijn rechten als slachtoffer Wat is een datalek precies? Meldplicht Wat betekent de meldplicht datalekken voor mij als organisatie? Moet ik alle datalekken melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens? Moet ik alle datalekken melden aan betrokkenen? Wanneer hoef ik een datalek níet te melden aan de AP en de betrokken personen?  Hoe beoordeel ik… Lees meer »

Categorie:

Verantwoordingsplicht

Hoe voldoe ik aan de verantwoordingsplicht? Is de AVG van toepassing bij pilots, testen en proefprojecten? Wat houdt privacy by design en default in? Hoe bepaal ik welke maatregelen ik moet nemen om mijn verwerkingen te beveiligen? Wat zijn voorbeelden van organisatorische beveiligingsmaatregelen? Wat zijn voorbeelden van technische beveiligingsmaatregelen? Ben ik verplicht om een verwerkingsregister… Lees meer »

Categorie:

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens Acties bij een datalek Meldplicht datalekken Meer over dit onderwerp

Categorie: