Archieven

Datalek – ransomware – schadevergoeding

Ransomware | Mijn rechten als slachtoffer Wat is een datalek precies? Meldplicht Wat betekent de meldplicht datalekken voor mij als organisatie? Moet ik alle datalekken melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens? Moet ik alle datalekken melden aan betrokkenen? Wanneer hoef ik een datalek níet te melden aan de AP en de betrokken personen?  Hoe beoordeel ik… Lees meer »

Categorie:

Zorgverleners en AVG

Moet ik als zorgverlener een FG aanstellen? Moet ik als huisarts een FG aanstellen? Moet een apotheek een FG aanstellen? Moet ik als zorgverlener een DPIA doen? Meer over dit onderwerp Apotheek, DPIA, FG, Huisarts, Verplichtingen, Zorgverlener

Categorie:

AVG in een notendop

Op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens is een interactieve pdf (AVG in een notendop) te vinden met informatie die zich vooral richt op organisaties die aan de slag gaan met de AVG. Via hyperlinks, die zichtbaar worden als je met de muis over de icoontjes beweegt, kan worden doorgeklikt naar de betreffende informatie. Onder… Lees meer »

Categorie:

Verantwoordingsplicht

Hoe voldoe ik aan de verantwoordingsplicht? Is de AVG van toepassing bij pilots, testen en proefprojecten? Wat houdt privacy by design en default in? Hoe bepaal ik welke maatregelen ik moet nemen om mijn verwerkingen te beveiligen? Wat zijn voorbeelden van organisatorische beveiligingsmaatregelen? Wat zijn voorbeelden van technische beveiligingsmaatregelen? Ben ik verplicht om een verwerkingsregister… Lees meer »

Categorie: