Archieven

Persoonsgegevens

Wat houdt verwerken van persoonsgegevens in? Wat regelt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)? Welke bijzondere persoonsgegevens zijn er? Wie is de verwerkingsverantwoordelijke en wie de betrokkene bij het verwerken van persoonsgegevens? Meer over dit onderwerp Bijzondere persoonsgegevens, Doel, Etnische afkomst, Middelen, Opvragen, Ordenen, Persoonsgegevens, Raadplegen, Ras, Rechten, Seksualiteit, Structureren, Vastleggen, Vernietigen, Verwerken, Verwerker, Verwerkingsverantwoordelijke, Verzamelen

Categorie:

Adviezen aan het MKB

Welke adviezen krijgt het MKB van de AP? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) helpt ondernemers u op weg met praktische informatie en een stappenplan opdat zij meer zicht hebben op te nemen maatregelen bij het verwerken van persoonsgegevens. Zicht op die adviezen kan van belang zijn als je je als betrokkene zorgen maakt of twijfels hebt.… Lees meer »

Categorie:

Basisregistratie Personen (BRP)

Kan ik mijn gegevens in de BRP inzien? Kan ik mijn gegevens in de BRP laten aanpassen? Wat als ik het niet eens ben met de beslissing van mijn gemeente op mijn verzoek om inzage, rectificatie of verwijdering? Kan ik mijn gegevens in de BRP geheim laten houden? Kan ik bezwaar maken tegen de verwerking… Lees meer »

Categorie:

Persoonsgegevens en het sociale domein

Vragen van gemeenten Moet ik als gemeente een verwerkersovereenkomst afsluiten met gecontracteerde zorgaanbieders? Moet ik als hulpverlener cliënten afkappen als zij mij dingen vertellen waarnaar ik niet heb gevraagd? Hoe kan ik veilig mobiel werken in het sociaal domein? Mag ik als wijkteammedewerker mijn persoonlijke mobiele apparaten gebruiken om gegevens van cliënten te verwerken? Kan… Lees meer »

Categorie:

Persoonsgegevens en gemeenten

Gezondheidsprojecten voor kinderen en jongeren Mag de gemeente gegevens van mijn kind gebruiken voor een gezondheidsproject? Wanneer mag ik als gemeente gegevens van kinderen en jongeren gebruiken voor een gezondheidsproject? Wat moet ik als gemeente doen als ik gezondheidsgegevens van kinderen en jongeren heb gekregen zonder toestemming? Welke regels zijn er voor mij als school… Lees meer »

Categorie:

Beveiliging van persoonsgegevens

Mag ik persoonsgegevens delen via e-mail, app, cloudprovider x?  Hoe kan ik veilig persoonsgegevens via e-mail versturen?  Moet ik registreren (loggen) wie toegang heeft gehad tot gegevens? Moet ik altijd https gebruiken voor mijn website? Hoe weet ik of moderne internetstandaarden goed geconfigureerd zijn voor mijn website?  Wat is meerfactorauthenticatie? Moet ik betrokkenen laten weten… Lees meer »

Categorie:

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens Acties bij een datalek Meldplicht datalekken Meer over dit onderwerp

Categorie: